בחר/י קטגוריה
עודכן לאחרונה 23/07/24

עבדתם קשה, השקעתם ולמדתם, אתם ניגשים למבחן, בטוחים שאתם עונים נכון - ואז מגיע הציון

אם לרגע נשים בצד את תחושות האכזבה והכעס - האם יש מה לעשות אם אתם חושבים שקיבלתם ציון שלא מגיע לכם? כן! 


קודם כל, צריך להבין על מה ירדו הנקודות והאם יש עילה לערעור. לפי תקנון האוניברסיטה, זכותכם לערער על הציון שקיבלתם - אבל לפני הגשת הערעור חובה לעיין במחברת הבחינה או בעבודה, ולקבל מהמורה הסבר (שיכול להיות ההערות בגוף הבחינה) על מה הורדו נקודות - לפני הגשת הערעור. אחרי שבדקתם, עדיין חושבים שיש כאן משהו לא תקין? 


אלו הם המקרים הנפוצים:

  1. הורידו לי נקודות על תוכן התשובה, למרות שעניתי על כל דרישות השאלה - במקרה כזה תצטרכו להוכיח את נכונות התשובה עם חומרי הלימוד של הקורס \ מאמרים תומכים.
  2. סימנתי את התשובות הנכונות, אבל לא קיבלתי את הציון הנכון - אמנם נדיר, אבל קורה. לפעמים יש טעויות בבדיקה.
  3. יש בעיה כללית עם המבחן, כמעט כל הסטודנטים בקורס הושפעו ממנה (למשל, החומר לא נלמד בקורס) - במקרים כאלו רצוי לפנות למרצה בצורה מרוכזת (ועד \ נציג הסטודנטים). לעיתים ניתן לפתור את העניין בצורה פרטנית מול המרצה, עבור כל הסטודנטים. 

כעת, אתם יכולים לבחור להגיש ערעור על ציון. אבל לפני כן, חשוב להבין כי בבירור הערעור, המורה רשאי לבדוק מחדש את כל הבחינה. הציון המתוקן, או החלטתו המנומקת של המורה, הם סופיים. כן, גם אם הציון יותר נמוך מהציון שהתחלתם איתו. 

אז אחרי כל ההקדמות, איך זה עובד?

עליכם לכתוב ערעור מנומק, ולהגיש אותו למזכירות בתוך 3 ימי עבודה ממועד פרסום מחברות הבחינה. הערעור יוגש בשמכם בצורה אנונימית, לפי הנהלים של כל פקולטה. אם פניתם למזכירות ולא קיבלתם מענה, חשוב לא לחכות וכדאי ליצור קשר ישירות עם המרצה, על מנת שהערעור לא יתפספס. 

  • יתכן כי בחוג שלכם משתמשים בטופס ייחודי, באמצעותו מגישים את הערעור - יש לבדוק מול המזכירות \ הוועד החוגי.

הציון המתוקן, או החלטתו המנומקת של המרצה, יימסרו בתוך 3 ימי עבודה החל מהיום שלאחר המועד האחרון להגשת הערעורים.

  • גם כאן, יכולים להיות שינויים בין פקולטה לפקולטה. יש פקולטות שמאפשרות למרצים יותר זמן. לכן רצוי לבדוק מה נהוג אצלכם לפני שאתם פונים שוב. 

הגעתם עד לכאן ולא מצאתם פתרון לבעיה שלכם? אתם מרגישים שנעשה לכם עוול או שהמרצה ביצע הפרה אקדמית? אנו מזמינים אתכם לפנות לועד החוגי או לרכז האקדמיה שלכם, הם לרוב יכירו את הקורסים והמרצים ויוכלו לייעץ לכם מה הכי כדאי לעשות בהתאם למקרה הייחודי שלכם.

__________

الاستئناف على العلامة- كيف نقوم بفعل ذلك؟

عملتم بجد، استثمرتم في وقتكم ودرستم، وتقدمتم للامتحان، واثقين من أنكم قد قدمتم إجابات صحيحة_ ثم حصلتم على علامة الامتحان.

إذا وضعنا للحظة مشاعر خيبة الأمل والغضب_ هل يوجد ما يمكن فعله إذا حصلتم على علامة لم تتوقعوها؟ نعم!

أولا، يجب ان نفهم على ماذا تم تنقيص هذه العلامات وهل هناك سبب لتقديم الاستئناف. حسب أنظمة الجامعة، من حقكم أن تقدموا استئناف على العلامة التي حصلتم عليها_ ولكن قبل تقديم هذا الطلب يجب ان تراجعوا ورقة او دفتر الامتحان او الوظيفة، والحصول على تفسير وشرح من قبل المعلم او المعلمة) كملاحظات في ورقة الامتحان( على ماذا تم انقاص العلامات- قبل تقديم الاستئناف. بعدما قمتم بما سبق، لازلتم تعتقدون أن هنالك خطأ ما؟

هذه هي الحالات الشائعة:

1-   تم إنقاص علامات على محتوى الإجابة، بالرغم من إني قد قمت بالإجابة على جميع متطلبات السؤال_ في هذه الحالة يجب عليكم اثبات صحة الإجابة من خلال مواد الكورس/ مقالات داعمة للإجابة.

2-   حددت ما هي الإجابات الصحيحة، ولكني لم احصل العلامة الصحيحة_ نادرا حدوث ذلك ولكن قد يحدث أحيانا نتيجة أخطاء اثناء تصحيح الامتحان.

3-   هناك مشكلة دارجة في الامتحان واغلب الطلاب قد تأثروا منها مثل، المادة لم يتم تعليمها وشرحها في الكورس (- في هذه الحالة يجب التوجه للمعلم او المعلمة بشكل أساسي او ممثل الطلاب والطالبات (أحيانا يتم حل المشكلة بشكل فردي مع المحاضر او المحاضرة، من قبل جميع الطلاب.

الان، يمكنكم اختيار تقديم استئناف على العلامة. ولكن قب ذلك، من المهم الفهم ان بتوضيح الاستئناف، يجوز للأستاذ ان يقوم بفحص الامتحان من البداية. العلامة المصححة، او قراره المصحح هو العلامة والقرار النهائي. نعم، حتى لو كانت العلامة التي حصلتم عليها بعد التصحيح اقل من العلامة الأولى. باستثناء حالات انحراف من إدارة الجامعة او ادعاءات بالتمييز او مضايقات او اعتبارات غير لائقة. في هذه الحالات يمكن تقديم شكوة الى الشخص المسؤول عن موضوع الشكوى.

بعد كل هذه المقدمات، كيف يعمل هذا؟

يجب كتابة استئناف مفصل: وتقديمه للسكرتارية خلال 3 أيام من موعد نشر العلامات او دفتر الامتحان. سيتم تقديم استئنافكم من غير الإفصاح عن هويتكم الشخصية، وفقا لإجراءات كل كلية. إذا توجهتم للسكرتارية ولم تحصلوا على إجابة، من المهم الا تنتظروا وانما الارسال للمحاضر والتواصل معه من اجل ان لا يفوتكم هذا الاستئناف.

- من الممكن ان بالقسم الذي تدرسون به ان يتم ارسال نموذج خاص، من خلاله يتم تقديم الاستئناف_ يجب التأكد من السكرتارية او لجنة القسم. العلامة المصححة، او قرار المحاضر المفصل يتم ارسالهم خلال 3 أيام من اليوم الأخير لتقديم الاستئناف 

- أيضا، يمكن ان يختلف هذا الامر بين الأقسام. هناك اقسام الذين يعون المحاضرين وقتا أكثر من 3 أيام. لذلك من المفضل فحص ما هو المعتاد عليه قبل التوجه مرة أخرى. 

وصلتم الى هنا ولم تجدوا حل لمشكلتكم؟ أنتم تشعرون انه تم ظلمكم او ان المحاضر قد قام بانتهاك حقكم الأكاديمي؟ نحن ندعوكم للتوجه للجنة القسم او مركز الاكاديمية، لأنهم على دراية تامة بالكورسات والمحاضرين ويمكنهم تقديم المساعدة لكم ونصحكم بما يجب فعله وفقا للوضع الذي أنتم فيه.